За вісім місяців 2020 року Головним управлінням Держгеокадастру у Тернопільській області підготовлено та проведено 104 земельні аукціони. На торги виставляли права оренди 423 земельних ділянки державної форми власності сільськогосподарського призначення розташованих за межами населених пунктів площею 2,28 тис. га. Стартовий розмір орендної плати земельних ділянок склав 2,78 млн грн.

За результатами торгів продано права оренди на 190 земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 1,2 тис. га на суму 3,4 млн грн, які надійшли до місцевого бюджету.

Станом на 01.09.2020 року Перелік земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності право оренди яких підлягає продажу на торгах включає 1 816 земельних ділянок площею 6,67 тис. гектара.

Довідково:

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Інформація про лоти з зазначенням місця розташування земельних ділянок, їхніх площ і кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в розділі «Земельні аукціони».