1 червня керівник Головного управління Держгеокадастру Тернопілля Зіновій Безкоровайний провів виробничу нараду з керівниками структурних підрозділів Головного управління та державних підприємств, що належать до сфери управління Держгеокадастру.

2 червня керівник Головного управління Держгеокадастру Тернопілля Зіновій Безкоровайний зустрівся з головою  Громадської спілки  об’єднання учасників АТО Тернопілля Дмитром Харчуком, головою громадської організації воїнів АТО  Лановеччини Степаном Бреком  щодо  виділення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства на території Лановецького району для побратимів.

3 червня відбулася комісія по включенні до переліку земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності для продажу права на них на земельних торгах.

4 червня у відділі у Лановецькому районі Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області обговорили питання внесення змін або розірвання договору оренди на частину земельної ділянки державної власності (резервний фонд), які перебувають в оренді ПСП «Чайчинецька», на території Чайчинецької сільської ради та виділення її учасникам бойових дій для ведення особистого селянського господарства, за згодою користувача та територіальної громади.

Керівником Головного управління підписано наказ щодо спрощення роботи Громадської приймальні. Наказ та графік роботи розміщені у розділі “Громадська приймальна” на вебсторінці Головного управління.

5 червня керівник земельного відомства Тернопілля  Зіновій Безкоровайний  провів нараду із колективом Міськрайонного управління у Тернопільському районі та м.Тернополі. На якій представив в.о.начальника Міськрайонного управління у Тернопільському районі та м.Тернополі Андрія Рабчака.

Зіновій Безкоровайний акцентував увагу на змінах у законодавстві, адже з 10 червня запроваджується принцип екстериторіальності в державній реєстрації земельних ділянок. Це означає, що відтепер рішення про реєстрацію земельної ділянки може бути прийнято будь-яким державним кадастровим реєстратором, обраним за принципом випадковості системою Державного земельного кадастру. Побажав колективу Міськрайонного управління плідної роботи.

Впродовж тижня проведено підготовлено та проведено 13 земельних аукціонів по Бережанському, Борщівському, Бучацькому, Гусятинському, Збаразькому, Монастириському, Підгаєцькому, Теребовлянському та Шумському районах. На торги виставляли права оренди 36 земельних ділянок державної форми власності сільськогосподарського призначення розташованих за межами населених пунктів площею 195,0879 га. Всього за тиждень продано право оренди на 11 земельних ділянок загальною площею 78,2155 га.

За результатами земельних торгів відсоток орендної плати від нормативної грошової оцінки землі зріс з 8% до 211,61% по земельній ділянці площею 6,8588 га, яка розташована за межами населеного пункту на території Іванчанської сільської ради Збаразького району Тернопільської області та склав 54,0 тис. грн (стартова ціна лота становила 2,04 тис. грн), з розрахунку 7,87 тис. грн за 1 га (пасовища).