На Тернопільщині на перше грудня цього року було 909 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності площею 4,94 тис. га. Право оренди на них підлягало продажу на торгах.

За інформацією головного управлінням Держгеокадастру у Тернопільській області, спеціалісти підготували й провели 123 земельні аукціони з продажу права оренди 322 земельні ділянки державної власності сільськогосподарського призначення, що розташовані за межами населених пунктів площею 2 988,5530 га. Стартовий розмір орендної плати по цих земельних ділянках становив 3,3 млн грн. Всього за цей період продано право оренди на 241 земельну ділянку загальною площею 2 317,9711 га.

Читайте також: Більше тисячі гектарів землі отримали у власність військовослужбовці на Тернопільщині

Під час торгів анульовано результати по семи земельних ділянках через відмову переможцем торгів укласти договір оренди землі. Також визнано торги по 81 земельній ділянці такими, що не відбулися: через те, що був лише один учасник, не було учасників торгів, жоден з учасників не запропонував ціну вищу за стартову ціну лота, відмову переможця від підписання протоколу земельних торгів.

У результаті місцеві бюджети сільських рад, на території яких продавали право оренди землі на конкурентних засадах, поповнились коштами від сплати річної орендної плати на 7,9 млн грн. Розмір орендної плати в результаті торгів зріс у 3,3 рази від стартової ціни.

Середній розмір орендної плати по Тернопільській області переданих в оренду земель становив 3,41 тис. грн за гектар.

http://7days-ua.com/news/silski-byudzhety-na-ternopilli-popovnylysya-vid-orendy-zemli-na-7-9-mln-hryven/