Питання оформлення документів на земельну ділянку, виділення земельних ділянок межові спори та незгоду з прийнятими рішеннями органів місцевого самоврядування, порядок державної реєстрації земельних ділянок найчастіше змушує людей звертатися Головного управління Держгеокадастру Тернопільщини.

Упродовж цього року до Головного управління надійшло 1 631 звернення, в тому числі – 905 письмових, 726 – усних.

Найчастіше до Головного управління потрапляли звернення від жителів Борщівського та Тернопільського району, міста Тернополя.

За дорученнями Держгеокадастру розглянуто 59 звернень, обласної державної адміністрації, обласної ради – 60, від інших органів виконавчої влади та місцевого самоврядування – 18, безпосередньо від громадян на особистому прийомі – 726.

Одним із дієвих механізмів розв’язання проблемних питань  залишається особистий прийом громадян, що проводиться у відповідності затвердженого графіка, оприлюдненого, як на вебсторінці Головного управління, так і на інформаційних стендах. Водночас розгляд звернень громадян структурними підрозділами Головного управління здійснюється відповідно до вимог Закону України “Про звернення громадян” та з врахуванням чинних нормативно-правових актів, які регулюють земельні правовідносини.