У І півріччі 2018 року в Тернопільській області на 30 аукціонах реалізовано права оренди 104 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності. Загальна площа яких становить 1,11 тис. гектарів.

   – Організатором земельних торгів є Головне управлінням Держгеокадастру в Тернопільській області, – зазначає начальник Головного управління Іван Кузь. – Земельні ділянки передають в оренду терміном на 7 років для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та ведення фермерського господарства. Стартову ставку річної орендної плати встановлено на рівні 8% від нормативної грошової оцінки.

  Найвищі ставки орендної плати встановлено на земельні ділянки розташовані на території  Борщівського, Кременецького та Збаразького районів Тернопільської області.

    Найбільшу кількість прав оренди на земельні ділянки продали на території Кременецького району (18 ділянок площею 202,5895га).

  Розмір річної плати за користування землею, визначений результатами торгів, склав 3,51 млн.грн.

  За аналогічний період 2017 року Держгеокадастр  області забезпечив 2,59 млн. гривень поступлень в місцеві бюджети, за рахунок  передачі в оренду земель сільськогосподарського призначення на земельних торгах.

 За словами Івана Кузя, ці кошти орендарі будуть сплачувати щороку до бюджетів місцевих рад, з врахуванням коефіцієнту індексації нормативної грошової оцінки земель.

Довідково:

Земельні торги проводять відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Із детальною інформацією про земельні ділянки, права оренди на які виставлені на продаж, можна ознайомитися в розділі «Земельні аукціони» на офіційному веб-сайті Держгеокадастру.